Image
Sales team

Meet the team: sales

15.05.2024

Een van onze sterktes is absoluut de omvang en toegankelijkheid van ons team. Al 20 jaar zijn we een hecht team en en staan onze klanten op de eerste plaats. Twee rotsen in de branding zijn onze relatiebeheerders Dirk & Didier die sinds jaar en dag het eerstelijnscontact zijn voor onze klanten.

 

Heel wat expertise

Dirk stond bij de wieg van Officinall in 2003 en Didier kwam erbij in 2012. Beide hebben er dus al een behoorlijke loopbaan opzitten. Zowel Dirk als Didier hebben ook de perfecte achtergrond om klanten te woord te staan en te ondersteunen. Sinds 1987 werkte Dirk als verantwoordelijke voor de technische dienst en zelfs enkele jaren als softwareontwikkelaar, beide bij apotheeksoftwarepakketten (voorlopers van Officinall). Toen Officinall het levenslicht zag in 2003, ging hij voor een carrièrewending en werd hij sales manager.

Didier was 22 jaar lang zelf vliegende apotheker én is een doorwinterde tech-enthousiast. “Ik deed altijd korte opdrachten en kwam dus met alle mogelijke softwarepakketten die toen op de markt waren in aanraking, wat ik geweldig vond. Dit geeft mij ook een enorm voordeel. Ik kan met de klant op hun niveau praten, omdat ik er zelf ook mee gewerkt heb,” vertelt Didier.

Persoonlijke aanpak

“Samen met onze helpdesk, zijn wij het gezicht voor onze klanten. Deze persoonlijke aanpak leidt tot een hele hoge klanttevredenheid en ook weinig verloop,” aldus Dirk. “Dat klopt wat Dirk zegt. Dit komt ook omdat wij er zijn voor onze klanten op momenten die echt tellen. Denk hier maar aan de opstart van een nieuwe klant na een overname. Dan staan wij echt naast de klant, in de apotheek, en geven wij hem ondersteuning op alle vlakken. Ik geef soms zelfs op voorhand opleidingen over Officinall aan het personeel om de opstart nog comfortabeler te doen verlopen voor hen,” gaat Didier verder.

Grote uitdagingen

Software staat niet stil en evolueert. Dit brengt nieuwe spelers op de markt en uitdagingen die niet te onderschatten zijn. “Mensen kennen ons en vertrouwen ons. Ik ben ervan overtuigd dat apothekers vlot voor Officinall zullen kiezen bij belangrijke mijlpalen in hun carrière,” vertelt Dirk. “Ja, wij zijn ook aanwezig voor onze klanten en de hele apothekerswereld. We zetten sterk in op marketing en blijven top of mind bij onze klanten. Iets waar we bewust voor kiezen en dat op cruciale momenten altijd zijn vruchten afwerpt.” 

Positieve toekomst

Dirk en Didier zien de toekomst van Officinall software positief tegemoet. “Er is geen andere speler in de markt die zo dicht bij zijn klanten staat en we zullen hier blijven in investeren. Dit is ongetwijfeld onze grootste meerwaarde.