MyCareNet

Diverse vragen en antwoorden over beheer MyCarenet certificaten

Wat bij titulariswissel?

Wat als mijn EID kaart vervalt?

Wat bij vervallen certificaten? 

Officiële antwoorden op deze vragen kan u vinden in onderstaand pdfbestand.

BijlageGrootte
PDF-pictogram ehealth_faq_pharm_nl.pdf66.84 KB
Categorie:
Not sticky
Een nieuwe patient toevoegen die geen E-id bij zich heeft.

Selecteer patiënt > Nieuw > Geef inz-nummer in > Druk op groen vinkje > In de patiëntfiche moet er NIETS ingevuld worden. > Druk op 'opslaan' in de patîentfiche > selecteer de patiënt en voeg die toe in de aflevering > Op moment van toevoegen gaat er automatisch 'gemycarenet' worden. (Naam,voornaam, geboortedatum, verzekerbaarheidsgegevens gaan automatisch ingevuld worden.)

Categorie:
Not sticky
Hoe kan ik een ISI + kaart inlezen?

De ISI+ kaarten bevatten geen chip, maar enkel een barcode. Het is dus zinloos te proberen deze in de EID lezer te steken.

U dient gewoon op het "Start Verkoop" scherm te staan en hier de "normale" barcode in te lezen.  (zonder "selecteer patiënt" te klikken)

Vervolgens worden de gegevens van de patiënt opgehaald via MyCareNet.

Categorie:
Not sticky
Hoe sisattest ingeven? (vb : pas geborenen)

Patientselectie > Nieuw > Tabblad "Detail"selecteren > Knop sisattest > Formulier sisattest invullen (let op dat alles correct ingevuld worden, let op data) > Opslaan > Eventueel 'check online de verzekerbaarheid uitvinken' (om te vermijden dat Mycarenet telkens een fout als antwoord teruggeeft) > Patient toegvoegen in de aflevering

Categorie:
Not sticky
Hoe werkt MyCareNet

Algemene video over MyCareNet en controle verzekerbaarheid.

Categorie:
Not sticky
MyCareNet: Foutmelding error 200018

Soms kan u bij het raadplegen van de verzekerbaarheid van een patiënt "error 200018" krijgen.

Meestal wil dit zeggen dat er onderhoudswerken aan de gang zijn bij de federatie in kwestie. U kan gewoon de siskaart inlezen of op een later tijdstip opnieuw proberen de verzekerbaarheid op te halen.

Categorie:
Not sticky
MyCareNet: Hoe controleer je de verzekerbaarheid wanneer de patiënt al weg is?

In de verkoop, zoek verkoop, open de verkoop, dubbelklik op de verzekerbaarheid rechts bovenaan (vb VZI AKTIF), de kleur verandert van rood naar groen.In tarificatie, open het voorschrift, dubbelklik op de verzekerbaarheid rechts bovenaan (vb VZI AKTIEF), de kleur verandert van rood naar groen.

Dit kan u uiteraard enkel nadat MyCareNet geïnstalleerd is... 

Categorie:
Not sticky
MyCareNet: Hoe sessie opstarten ?

Op bureaublad "Ehealthproxy" opstarten ( is een rood icoontje en het staat meestal naast Officinall,Offtaks,Offserver,...) > Identiteitskaart in lezer steken > Op knop "Sessie starten" drukken > Even geduld hebben ... > Pincode wordt gevraagd (indien het een keyboard is moet er na de pincode ook op "enter" gedrukt worden.) > Nu kan de verzekerbaarheid opgevraagd worden voor een periode van 12u.

Opmerkingen: Na het vervallen van een sessie kan er niet meer gemycarenet worden en er moet dus een nieuwe sessie opgestart worden. Dit wordt gewoon gedaan door op het bureaublad rechtsonder op het icoontje te drukken (om de proxy te maximaliseren) en dit gewoon af te sluiten. Daarna moet bovenstaande procedure terug uitgevoerd worden.

Categorie:
Not sticky