Afvulprogramma

Afvullen: Hoe pas ik specifieke afvul tijdstippen aan tijdens het manueel afvullen?

Je kan de innamedosis voor een specifiek tijdstip aanpassen tijdens het manueel afvullen. Dit doe je bijvoorbeeld als je een patient voor een bepaald medicijn opstart met onmiddelijke ingang voor meerdere tijdstippen per dag. In de posologie gebruik je vandaag als startdatum. Je kan echter geen start tijdstip opgeven. Indien de voormiddag al voorbij is kun je dan tijdens het afvullen zelf dit tijdstip leegmaken. Dit doe je door eerst barcode van product in te scannen. Daarna (linkermuis) klik je op een geel gekleurd vakje met een aantal. Je krijgt een popup die de nieuwe hoeveelheid voor dit tijdstip vraagt. Je kan dit op 0 zetten. Je kan ook sneller een vakje leegmaken door shift+linkermuisklik te gebruiken. Ook bij posologie schemas met 'doos uitnemen' is dit nuttig om een correcte einddatum te garanderen.

Categorie:
Not sticky
Afvullen: Hoe posologie schema ingeven met wekelijkse inname en om de 4 weken geen inname?

Dit is mogelijk, Je moet wel 3 lijnen toevoegen aan je schema. De 3 lijnen hebben frequentie 'om de 4 weken' en ergens 1 dag van de week aangevinkt (vb. Maandag) Met wel voor elk van de 3 lijnen een verschillende startdatum. Vb  2/9/13 , 9/9/13 en 16/9/13

Categorie:
Not sticky
Afvullen: Hoe vul ik product manueel af indien barcode niet gescand kan worden?

Je kan in het afvul scherm die de blister visualiseert linksboven op de patiëntnaam dubbelklikken.

Dan opent het patiëntstock scherm (F2) van deze patiënt en krijg je ook een extra tekstveld in het afvul scherm.

Het eenvoudigste is om in het patiëntstock scherm op een product (verpakking) te dubbelklikken, dit simuleert het inscannen van de barcode.

Alternatief typ je het RVT barcode nummer in het tekstveld in.

Let wel: Je hebt een RVT barcode nodig om af te vullen. Een product moet dus eerst toegevoegd worden aan de patiënt stock.

BijlageGrootte
PDF-pictogram HandleidingRVTAfvulModule.pdf1.53 MB
Categorie:
Not sticky
Individuele medicatievoorbereiding

Deze video geeft  het ganse verhaal van een patiënt die zijn medicatie per individuele inname verpakt wil zien,van verkoop tot aflevering pillendoos.

Categorie:
Not sticky